Sakal Ekimi

Sakal ekimi, genetik olarak sakalı olmayan veya belirli sebeplerden dolayı sakalı dökülen, 20 yaşını doldurmuş ve FUE Tekniği ile yapılmasına engel bir sağlık sorunu olmayan her bireye uygulanabilir. Temel prensipleri saç ekimi ile aynı olan bu işlemde saç ekimi yapılan bölgenin tamamının tıraş edilmesi gerekmez.

Estetik görünümün vazgeçilmezi olan sakal ve bıyık, bireyin özgüvenini doğrudan etkilemesi nedeniyle kuşkusuz oldukça hassas saç kökleridir ve eksiklik ya da yokluktan kaynaklanan memnuniyetsizliği gidermek için çeşitli tedavi teknikleri geliştirilmiştir. Günümüz gelişen tıp teknolojisinde aktif olarak kullanılan ve sağlık turizminde önemli bir yere sahip olan sakal ekimi sakal ve bıyıkların çeşitli nedenlerle çıkmadığı, seyrekleştiği veya dökülmediği durumlarda sakal ve bıyığa estetik bir görünüm kazandırmayı amaçlayan bir tedavi tekniği olarak tanımlanabilir.

Burada tedavi edilecek bireyin talepleri esas alınsa da ekim hattı hekimin gerekli kontrolleri yapmasından sonra çizilmelidir. Yine bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir husus saç çıkış yönünde ekim yapılmasıdır. Doğru metodolojide saç köklerinin beklenen normalleşme düzeyine ulaşabilmesi için 6 ile 9 aylık bir süreye ihtiyaç vardır ve bireyin fizyolojik özelliklerinin, operasyonun ve sonrasındaki sürecin bu süreçte aktif rol oynadığı unutulmamalıdır.

Saç ekimi ile karşılaştırıldığında sakal ekimi sonrası dikkat edilmesi ve odaklanılması gereken alanlar daha sınırlıdır ve temel olarak şunlardan oluşur:

  • Kızarıklık ve kabuklanma,
  • Kurtarma işlemi,
  • İlk yıkama ve tıraş,
  • Bakım süreci

Kızarıklık ve kabuklanmanın ilk olarak bu aşamada ifade edilmesinin nedeni, ekimden sonraki ilk dönemde ortaya çıkan bu durumların genelde hastaların endişelenmesine neden olmasıdır. Bu nedenle önceki satırlarda listelendiği gibi sakal ekimi sonrası süreci incelemek daha doğru olacaktır.

Sakal Ekimi Sonrası Kızarıklık ve Kabuklanma

Sakal ekimi sonrası kızarıklık ve kabuklanma oldukça basit komplikasyonlar olup zaman alan reaksiyonlardır. Operasyon sonrası ekilen saç köklerinde sivilce benzeri kızarıklık görünümü FUE tekniğinin uygulanmasına bağlıdır ve normalde gereklidir ve herhangi bir müdahale gerektirmez. Kabuklanma, saç köklerinin delik olarak ekilmesinden kaynaklansa da müdahale noktasında kızarıklıkla aynı özellikte bir komplikasyondur.

Burada dikkat etmeniz gereken; kızarıklık ve kabuklanma koşullarının normal süreçte devam etmesi için sakal ekimi yapılan bölgenin herhangi bir fiziksel temastan uzak tutulması gerekmektedir. Ekim yapılan bölgeyle temasın engellenmesi operasyon sonrası bakteri üremesini önleyecek ve köke yapışmaya çalışan kılların yapısına zarar vermeyecektir. Nitekim kabuklanma durumu genellikle 3. günde kaybolmaya başlayacak ve zamana bağlı olarak kızarıklık kısa sürede kaybolacaktır.

Sakal Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Yaklaşık 3-6 saat süren sakal ekimi operasyonları sonrası iyileşme süreci, saç ekimi sonrası iyileşme sürecine göre daha uzun sürer çünkü tedavi edilen bölge yüz gibi hassas bir bölgedir ve hastanın fiziksel olarak kalış süresinin uzamasına neden olur. Sakal ekimi sonrası iyileşme noktasındaki en önemli kısım ameliyattan sonraki ilk 1 hafta tüm süreci şekillendirecek ve sadece birkaç basit önlemle kolaylıkla atlatılabilecektir.

Sakal ekimi konusunda destek almak için hemen ekibimize ulaşın!

Sıkça Sorulan Sorular

Evet. Saç ekimi tamamlandıktan ve büyüme başladıktan sonra saçlar kalıcıdır. Hastalar, prosedür yetenekli bir cerrah tarafından yapıldığında, nakledilen saç greftlerinin yaklaşık %90’ının hayatta kalmasını ve büyümesini bekleyebilir.